Stelt u nieuwe mensen aan in uw organisatie?

Bent u er zich bewust van dat er met het bekleden van een nieuwe functie grote investeringen in energie, tijd en geld worden gevraagd? Zowel van de medewerker als van de organisatie?

Wilt u weten of een medewerker de potentie heeft succesvol te worden en te blijven?

Wilt u weten wat iemands specifieke aandacht- en ontwikkelpunten zijn?

Door middel van een e-assessment krijgt u op een laagdrempelige wijze inzicht in het ontwikkelingspotentieel van een medewerker ten aanzien van de gevraagde kennis, kunde en vaardigheden in een functie.

Inzicht in potentieel

Op basis van de eisen (competenties) voor een functie maakt de medewerker online en door middel van een competentiegericht interview een e-assessment. Dit geeft u een ondubbelzinnig en haarscherp advies over competenties en ontwikkelpunten van de medewerker ten aanzien van de functie. Het advies wordt gevalideerd en toegelicht aan de medewerker.

Alles naar wens

Het e-assessment wordt afgenomen op een door uw organisatie en uw medewerker overeengekomen tijdstip en locatie. Dat kan een werkplek bij u zijn of bij de medewerker thuis, als er maar een internetaansluiting is. Het interview vindt plaats op een voor de medewerker geschikte locatie.

Voor alle denkbare functies is het mogelijk een e-assessment af te nemen

Interesse in onze e-assessments?

Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.

DNV Logo

Downloaden 

pdf logoE-assessments